Ενημερωτική εκδήλωση για Παρουσίαση Σχεδίων Χορηγιών Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας 18/5/2022

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας στις 18 Μαΐου 2022, ώρα 4.30 μ.μ.

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κος Κώστας Χαμπιαούρης προσκαλούν τα Κοινοτικά Συμβούλια, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των Συμπλεγμάτων Σολέας και Μαραθάσας σε ενημερωτική εκδήλωση για παρουσίαση των σχεδίων χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επιχειρήσεων καθώς και την στήριξη επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας τα ακόλουθα σχέδια χορηγιών:

Σχέδια για θερμομόνωση οροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και εγκατάσταση/αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικίες, €8 εκατ. Αυξημένη χορηγία για κατοίκους ορεινών κοινοτήτων.

Σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος, €1,5 εκατ.

Σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων & υποδομών τοπικών αρχών. €9 εκατ.

Σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις επιχειρήσεις και στις ΜΚΟ, €40 εκατ.

Σχέδιο για δημιουργία, εκσυγχρονισμό και ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. €25 εκατ. Αυξημένη μοριοδότηση για επιχειρήσεις σε ορεινές κοινότητες.

Σχέδιο χορηγιών για ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, €10 εκατ. Αυξημένη μοριοδότηση για επιχειρήσεις σε ορεινές κοινότητες.