Ξεκινώντας από το κέντρο της Λευκωσίας πορευτείτε προς την Έγκωμη μέχρι τη διασταύρωση του Μετοχίου Κύκκου και στα φώτα τροχαίας στρίψετε αριστερά με κατεύθυνση τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Τροόδους. Πορευτείτε ευθεία και στα φώτα τροχαίας του Αστρομερίτη, στρίψετε αριστερά επιλέγοντας την πορεία προς Ευρύχου – Κακοπετριά. Θα διασχίσετε τα χωριά Κουτραφάς, Ευρύχου, Καλιάνα, Σινά όρος, Γαλάτα και Κακοπετριά. Απολαύστε τη θέα προς την κατεχόμενη Μόρφου, τον καθαρό αέρα και το μεθυστικό άρωμα του πεύκου. Αμέσως μετά την Κακοπετριά και σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων, στρίψετε αριστερά στο σημείο που η βοηθητική πινακίδα θα σας υποδεικνύει την έξοδο προς Σπήλια. Σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων θα συναντήσετε το γραφικό μας χωριό, τα Σπήλια. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα .

Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε το χωριό μας επιλέγοντας τη διαδρομή διαμέσου των χωριών, Περιστερώνα, Ορούντα, Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, Παναγία του Άρακα και Σαράντι. Μόλις συναντήσετε το Σαράντι, σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων θα οδηγηθείτε στα Σπήλια.

Με αφετηρία το κέντρο της πόλης, πορευτείτε προς τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών και επιλέξτε την πορεία προς Άλασσα – Πλάτρες. Ακολούθως διασχίστε τα χωριά Άλασσα, Λάνια και Τριμίκλινη. Αμέσως μετά την Τριμίκλινη, θα οδηγηθείτε στο σταυροδρόμι του Σαϊττά, στρίψετε δεξιά προς τον Αμίαντο. Όταν θα συναντήσετε το σταυροδρόμι (Αμιάντος- Τροόδος- Κυπερούντα, Κακοπετριά) συνεχίστε να πορεύεστε ευθεία επιλέγοντας την κατεύθυνση προς Κακοπετριά και σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων θα συναντήσετε τα Σπήλια. Κατά τη διαδρομή, θα απολαύσετε τα παρθένα δάση με κυρίαρχο το πράσινο του πεύκου και της «λατζιάς». Από το κέντρο της Λεμεσού μέχρι τα Σπήλια θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.